Hallo ik ben Nico

Ik ben woonachtig in Spijkenisse, een stad aan de Oude Maas, onder de rook van Rotterdam. Geboren in Rockanje, een dorpje aan de zee. Vroeger, toen ik een jaar of 6 was ging ik met mijn fietsje naar mijn grootouders,die woonden in de duinen aan de zee.

Ik moest dan langs een boerderijtje met land er om heen. En daar liepen twee gitzwarte bouviers, altijd los. Als ik daar fietste was ik daar enorm van onder de indruk, want die kwamen allebei hard aangerend door het weiland heen naar het hek toe, en dan maar blaffen.

Indrukwekkend

Ik was wel wat bang, maar eigenlijk vond ik het wel mooi. Niemand kwam daar het erf op. Ik dacht toen, als ik groot ben wil ik ook zo’n honden hebben… Ik werd twintig jaar en woonde zelfstandig. Meteen een bouvier gekocht bij een fokker uit de buurt, die fokte met bouviers uit de lijn van Dhr Rex Keeman, “van het Lampegat”. Vroeger een begrip in de Bouvierwereld.

En zo begon het, voor de eerste keer naar een show in Turnhout in Belgie, daar werd hij 1e Uitmuntend. Maar later op de show haalde hij toch niet veel meer als een ZG.. En toen had de baas het wel gezien. De hond is 11 jaar geworden en is altijd bij ons geweest, ook toen mijn kinderen opgroeiden. Na het overlijden van mijn bouvier kwam er een Sealyham Terrier, Terry. Zij is in 2012 overleden. Mijn zoon woonde inmiddels zelfstandig en kocht.. een bouvierpup! En toen kocht ik er ook weer eentje, Gambler! Al snel gingen we weer overal naar toe, naar de show, maar deze keer stond ik aan de de goede kant van de bordjes en we wonnen! En niet eenmalig maar Gambler bracht de ene na de andere beker mee naar huis. Het voorbrengen van de hond doe ik inmiddels zelf, dat gaat heel behoorlijk en ik vind het leuk. Maar ja het trimmen en showknippen is natuurlijk een heel ander verhaal. Ik heb daarvoor hulp van Wim Boer. En zo is alles weer begonnen.

Speelgenot

Onze Lucky (Gambler) mag graag buiten spelen, en dan is geen stok veilig voor hem!

kennel1epaal

Kennel registratie

Uiteraard zijn wij in het bezit van de juiste papieren.

puppyklein

Diploma

Wij gaan regelmatig met onze bouviers naar shows. Op de pagina’s van Lizzi en Gambler zijn alle kwalificaties te zien.